top of page
LAMPAANTALJAT

Kaunis ja lämmin lampaantalja on ihana ja kestävä lahja läheiselle tai itselle. Talja tuo tyylikkään säväyksen sisustukseen, luo lämpöä vaikkapa sohvalla tai autossa, sekä toimii miellyttävänä alustana lattialla tai esimerkiksi lastenvaunuissa. 

 

Lammaspuoti pohjolanpässi valmistaa tuotteita Jokirannan lammastilan omien lampaiden taljoista ja villoista.

 

Tilalla kasvatetaan ruskeanmustia ja valkoisia suomenlampaita, harvinaisempaa alkuperäisrotua kainuunharmasta sekä kiharakarvaisia ruotsalaisia turkislampaita. Jokainen talja on uniikki, mutta keskimäärin taljat ovat 120 cm pitkiä ja 80 cm leveitä.

 

Nahat muokkautetaan ruotsin johtavassa turkismuokkaamossa AB Tranås Skinnberedningessä, jolla on pitkä kokemus alalta, ja heillä on myös pohjoismainen ympäristösertifikaatti.

HOITO-OHJEET

Lampaantaljan hoidoksi riittää yleensä tuuletus ja pudistelu raikkaassa ulkoilmassa. Tarvittaessa taljan voi myös raikastaa pakkaslumessa tuulettamalla ja ravistelemalla.


Kaikki taljamme ovat kuitenkin vesipestäviä, joten konepesu villaohjelmalla 30 asteen lämpötilassa onnistuu. Konepesun yhteydessä käytä pieni määrä villapesuainetta, jonka Ph on 3,5-5,5. Pesun jälkeen talja kuivatetaan vaakatasossa, mielellään ritilän päällä, ja muotoillaan taljan ollessa vielä kostea.


 Pienempien tahrojen puhdistamiseksi riittää yleensä kevyt, kostealla liinalla pyyhkiminen.

Uutena taljan nahkapuolelta voi irrota hieman hiontapölyä. 
 

bottom of page